Wat we voor jouw hond kunnen betekenen

De vacht van een hond vraagt om verzorging en aandacht. Een enkele borstelbeurt is in de meeste gevallen niet afdoende. Tijdens het trimmen komen de losse en dode haren los wat belangrijk is voor het herstel van de vacht. Een onverzorgde vacht zal irritatie en jeuk met zich mee brengen.

Gevolg: Krabben en bijten van de hond wat resulteert in huidbeschadigingen. Een trimbeurt is daarom geen overbodige luxe. Een goed getrimde hond is een blije hond! Per hond kijken we naar de best passende behandeling en zo komen we ook tot de prijs. En oh ja: laat je wel even de hond goed uit voor de behandeling?

Wassen

Je hond krijgt altijd een goede wasbeurt. Standaard in elke behandeling.

Knippen/scheren

Afhankelijk van de vacht en de lengte van de haren kiezen we voor knippen of scheren.

Nagels

Ook de nagellengte van je hond lopen we voor je na. Een goede verzorging voorkomt kloven.

Laat je asjeblieft de hond goed uit voor de behandeling? 

Hier een uitleg over alle behandelingen

Wassen

Een goede hondenshampoo is een must. We bepalen ter plekke welke de beste is voor jouw hond.

Borstelen

Een grondige borstelbeurt na het wassen en drogen is van belang. En over het algemeen vinden honden dit heerlijk!

Scheren

Afhankelijk van het ras en de conditie van de vacht kun je jouw hond met de tondeuse laten scheren.

Effileren

Met de effileerschaar dunnen we de vacht uit met een natuurlijk ogend resultaat. Met andere woorden, je hond is weer in model!

Ontklitten

Klitten ontstaan op plekken als: achter de oren, op de buik, in de snor en/of baard etc. Hiervoor gebruiken we de klittenkam. Klitten zijn vervelend voor je hond. Zit de hond te veel in de klit dan kun je beter kiezen voor scheren.

Ontvlooien

Niets zo vervelend als vlooien voor een hond. Met een speciale vlooienshampoo en vlooienkam gaan we ze te lijf!

Drogen

Na de wasbeurt is het tijd voor de waterblazer. Hiermee ontdoen we de vacht van het meeste vocht. Vervolgens hanteren we de föhn om je hond helemaal te drogen.

Knippen

Knippen doen we met de schaar welke het meest geschikt is voor de te behandelen vacht. We knippen volgens de rasstandaard. Uiteraard kan je jouw eigen wensen doorgeven. Alles is in overleg mogelijk.

Plukken

Ruwharige vachten plukken we met de hand. Zo ontdoen we de hond van dode dekharen om ruimte te maken voor nieuwe dekharen.

Ontwollen

Hond in de rui? Versnel het proces door ontwollen. We kammen zoveel mogelijk dof en dood haar uit de vacht met als resultaat een prachtig glanzende vacht.

Nagels knippen

Lange nagels zijn voor je hond irritant. Laat regelmatig de nagels knippen want met ingescheurde of ingegroeide nagels ben je verder van huis!

Ontwormen

Als je hond vlooien heeft (gehad) dan kan het zijn dat dit insect wormen over heeft gebracht. Ook hier helpen we je hond graag mee of geven we je advies. Na het ontvlooien is het belangrijk je hond ook te (laten) ontwormen.

We kunnen je helpen bij...

Advies over verzorging
Voeding
Vachtbehandeling
Showklaar maken

Volg ons voor meer info: